image
image

Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
13
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
14
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
15
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
16
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
17
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
18
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
19
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
20
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
21
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
22
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
23
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
24
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
25
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
26
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
27
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
28
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
29
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
30
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
31
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
1
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
2
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
3
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
4
Otevření zámeckého parku pro veřejnost
Drobečková navigace

Úvod > Samospráva > Odpady, životní prostředí, kotlíkové dotace > Odpadové hospodářství > Třídění odpadů > Co se nesmí vypouštět do kanalizace

Co se nesmí vypouštět do kanalizace



Základem je nevylévat do výlevky nebo kanalizace oleje. Kanalizační řád přesně specifikuje, které látky se do kanalizace nesmějí vypouštět. 

  • Látky, které mohou způsobit ucpání kanalizační stoky (vlhčené ubrousky, pleny apod.)
  • Látky infekční, látky omamné, jedy a žíraviny
  • Organická rozpouštědla, kyselé, anebo alkalické roztoky
  • Silážní šťávy, zvířecí trus, moč a hnůj, průmyslová hnojiva, pesticidy
  • Látky působící změnu barvy vody
  • Pevné odpady včetně kuchyňských odpadů, ať ve formě pevné nebo rozmělněné (např. odpady z drtičů kuchyňského odpadu, stelivo pro kočky apod.), které se dají likvidovat tzv.„suchou cestou“.
  • Odpadní rostlinné a živočišné jedlé oleje a tuky (např. použité fritovací oleje)

Bližší informace k třídění olejů a problematice potravinářských olejů a tuků naleznete: 

Informace